10 november 2018
19:00

Stenkullen GoIK

Referat: Älvängens IK - Stenkullen GoIK

Seriepremiär hemma i Kronan mot Stenkullen. De visade sig vara ett riktigt bra lag och här skulle krävas en bra insats om det skulle bli några poäng. I första halvleken sitter vårt försvarsspel till 100%, de rullar boll men skapar ingenting alls i målchansväg. Vi spelar också stundtals fyndigt, men får inte till avsluten och halvleken slutar mållös.
I andra halvlek är vi under några sekunder lite passiva och då kommer 0-1, det kändes inte alls logisk sett till matchbilden.
Vi rullar på och justerar lite i laget, Julia får ta klivet upp som pivot och det blir ett lyckodrag. Hungrig och jagandes så lyckas hon stressa till sig bollarna och petar in både 1-1 och 2-1 i slutet vilket blir slutresultatet.
Totalt sett är vi på oerhört god väg, det låga försvarsspelet ser fantastiskt ut och anfallsspelet såg betydligt bättre ut än mot Torslanda. Nu återstår det att jobba vidare i vinter och börja få till platsbytena där vi inte riktigt är i mål ännu.
En stor eloge till samtliga tjejer för fina insatser, men den största går till Rebecka i målet som var mycket aktiv och avvärjde många skott med tidiga aktioner.
Nästa match spelas fredagen den 23/11 mot Zenith i Lundbystrand.